Loading...
Menu

Παρουσίαση του Προγράμματος Διεθνούς Απολυτηρίου (IBDP) του Κολλεγίου Ανατόλια

 

Παρουσίαση του Προγράμματος Διεθνούς Απολυτηρίου (IBDP) του Κολλεγίου Ανατόλια


Την Τετάρτη, 18 Μαρτίου, 6.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Raphael Hall του Κολλεγίου Ανατόλια η καθιερωμένη παρουσίαση του Προγράμματος Διεθνούς Απολυτηρίου.

Tο τμήμα Διεθνούς Απολυτηρίου (International Baccalaureate Diploma Programme – IBDP) είναι το πιο ενδεδειγμένο πρόγραμμα σπουδών για μαθητές/τριες που τελειώνουν την Α΄ Λυκείου και ενδιαφέρονται να σπουδάσουν σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Το πρόγραμμα του Διεθνούς Απολυτηρίου διδάσκεται σε 2.626 σχολεία σε 139 χώρες και είναι αναγνωρισμένο από το ελληνικό κράτος (Ν.2327/95) ως “ισότιμο και αντίστοιχο” με το Απολυτήριο του Γενικού Λυκείου. Είναι ένα ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών που επιτρέπει στους μαθητές να επιλέξουν οι ίδιοι τα μαθήματά τους υποστηρίζοντας την ευρυμάθεια αλλά επιτρέποντας και την εξειδίκευση, ενώ εστιάζει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων (μεταξύ άλλων στην ερευνητική, κριτική, αναλυτική ικανότητα). Το Πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε μαθητές που έχουν αποφασίσει μετά το λύκειο να σπουδάσουν στο εξωτερικό και αναγνωρίζεται ως ιδιαίτερο προσόν από Ευρωπαϊκά και Αμερικανικά Πανεπιστήμια λόγω των υψηλών του ακαδημαϊκών απαιτήσεων και της σφαιρικής μόρφωσης που παρέχει. Απόφοιτοι του τμήματος IBDP του Ανατόλια έχουν γίνει δεκτοί σε κορυφαία πανεπιστήμια σε ολόκληρο τον κόσμο (Harvard, Yale, Princeton, MIT, Stanford, Cambridge, Imperial College, University College London κα.) για όλες τις ειδικότητες, όπως θα δείτε και στο έντυπο στατιστικών στοιχείων που επισυνάπτεται.

Η παρουσίαση απευθύνεται σε μαθητές Γ^27 Γυμνασίου και Α^27 Λυκείου και τους γονείς τους.

 

Ενημερωθείτε σχετικά με τα στατιστικά του IBDP και τα πανεπιστήμια στα οποία εγγράφηκαν οι 100 μαθητές του προγράμματος με την καλύτερη βαθμολογία κατεβάζοντας τα παρακάτω αρχεία:

IBDP Statistics

Placement Top 100

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead